Google`dan `Pi sembollü` tasarım




 Google, akıllı telefon piyasasındaki rekabette yenilik stratejisini öne çıkarmaya kararlı görünüyor. Şirketin dün ABD Patent ve Marka Ofisi?ne yaptığı başvuruda ortaya çıkan tasarım, ?birden fazla flaşa sahip? akıllı telefon modeli ortaya koydu. Google, ?çoklu flaş? özelliğine sahip telefonuyla telefon kameralarındaki ?yetersiz ışık? sorununu ortadan kaldırmayı amaçlıyor.
Android Community sitesinin haberine göre, Google?ın ortaya koyduğu tasarım, telefonun üzerine yayılmış olan flaşların tek veya çoklu olarak kullanılmasına izin verecek. Böylece, loş ve bulanık fotoğrafları tarihe karıştırmak konusunda önemli bir adım atılabileceği düşünülüyor.

İnternete düşen iki farklı tasarım, Google?ın yenilikçi fikri hakkında ilk ipuçlarını verdi. Bir tanesinde, dört flaş kameranın etrafında çember çizecek şekilde yerleştirilirken, diğerinde kameranın üst ve alt  çarprazında kalacak şekilde görünüyorlar (bu şekil bir Pi sembolüne benziyor). Çember şeklimdeki tasarımda flaş sayısının sekiz olduğu bir çizim de mevcut.

Android Community, artan flaş sayısıyla aydınlık sağlayan ışık miktarının artacağını, aynı zamanda gölgelerin de ortadan kalkabileceğini belirtti. Çoklu flaş özelliğinin, aynı zamanda HDR (Yüksek Dinamik Alan) özelliği için de kullanılabileceği ifade edildi. Google?ın yenilikçi tasarımıyla ne kadar başarılı olacağını zaman gösterecek.


Son Yazıları

30.01.2013 - Google'dan 'Pi sembollü' tasarım

İlgili Etiketler

İlgili etiket bulunamamıştır.


Okuyucu Yorumları




Piyasalar