MAKÜ`de her fakülte önüne iki çınar fidanı dikildi

MAKÜ`de her fakülte önüne iki çınar fidanı dikildi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İstiklal Yerleşkesi'nde her fakülteye iki çınar fidanı dikildi. Asırlık ömürleriyle bilinen çınarlar, dikildikleri fakülteye zimmetlenecek. Türk tarihinde önemli bir yere sahip olan ve Osmanlıda...


Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İstiklal Yerleşkesi'nde her fakülteye iki çınar fidanı dikildi. Asırlık ömürleriyle bilinen çınarlar, dikildikleri fakülteye zimmetlenecek. Türk tarihinde önemli bir yere sahip olan ve Osmanlıda kutsal kabul edilen çınar ağacı, yaklaşık bin yıl yaşıyor.

        MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı?nın katılımıyla her fakülte bahçesinde çınarlar toprakla buluşturuldu. MAKÜ?nün ömrünün çınar ağacı gibi uzun olacağını belirten Rektör Mustafa Saatcı, ?Çınar ağacının bu büyüklüğü, ululuğu, sürekliliği ve ebediyetinin de üniversitemize yansıması amacıyla bu çınar ağaçlarını dikeceğiz. Arzumuz üniversitemizin çınar ağacı gibi ulu olması, sürekli olması. Burdur?da kök salarak bütün dünyaya, bütün insanlığa hizmet etmesi amacımızdır.? dedi.

        Her fakültenin önüne iki tane çınar fidanı dikileceğini bildiren Rektör Saatcı, fakülteler gibi ağaçların da birimlere zimmetleneceğini bildirdi.





İlgili etiket bulunamamıştır.

Okuyucu Yorumları