Büyükşehir Yasası ile kapanacak olan beldenin sakinleri ilçe olmak için dua etti




Antalya'nın Alanya ilçesinde yeni yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası'yla birlikte kapanacak olan 26 bin nüfuslu Mahmutlar beldesinin sakinleri, beldenin ilçe olması için dua merasimi düzenledi.

Mahmutlar İlçe Yaptırma Platformu tarafından Mahmutlar Belediye Caddesi'nde bugün saat 12.00'de düzenlenen dua merasimine yağmura rağmen çok sayıda kişi katıldı. Beldede yaşayan bazı yabancıların da destek verdiği merasime katılanlar, 'Bu sevda bitmez, adım adım ilçeliğe yürüyoruz. Mahmutlar sevdamız ilçe olana dek sürecek' yazan afişlerle dinledi. Emekli İmam Mehmet Korkmaz 'ilçe olma duasını' okudu. Korkmaz, 26 bin nüfusu olan şu beldenin bir an evvel ilçe olması için dua etti. Biran evvel kaymakamın gelerek vazifesine başlaması için dua eden Korkmaz duasını şu şekilde sürdürdü: ?Biran evvel milli eğitim müdürlüğümüzün gelip okuyacak olan evlatlarımıza en güzel ilim tahsil etmeyi nasip eyle ya rab. Biran evvel ilçe emniyet müdürlüğünün ve müftülüğünün de gelmesini nasip eyle ya rab."

Etkinliğe katılanlar da okunan duaya hep birlikte 'amin' diyerek İmam Korkmaz?a destek verdi. Duanın okunmasının ardından konuşan Mahmutlar Belediye Başkanı Ali Çelik, "Dünya dua üzerine kuruldu. Duasız hiçbir şey olmaz. Temennimiz dualarımızın kabul olmasıdır." dedi.

Basın açıklaması yapan Platform Başkanı Sudi Çandır, ilçe olana kadar mücadelelerinden asla vazgeçmeyeceklerini belirtti. Bugüne kadar hiç kimsenin ?İlçe olamazsınız? demediğini dile getiren Çandır, "İlçe olmamamız için hiçbir sebep yok. Bu bizim yasal hakkımız. Sonuna kadar mücadele edeceğiz ve hakkımızı alacağız." şeklinde konuştu.

MHP İlçe Başkanı Uyar?da Mahmutlar halkının ilçe olma arzusunu sonuna kadar desteklediklerini dile getirdi. Beldelerin kapanmasına da sonuna kadar karşı olduklarını ifade eden Uyar, bu eyalet sisteminin yanlışlıklarını kamuoyunda anlatmaya çalıştıklarını belirtti. Uyar, ?İnşallah Mahmutlar'ın hak etmiş olduğu ilçe olma hakkı verilir." diye konuştu.

Dua etkinliğine MHP Alanya İlçe Başkanı Cafer Uyar, CHP Antalya İl Başkan Yardımcısı Mustafa Çetin, Mahmutlar Belediye Başkanı Ali Çelik, Kestel Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Kargıcak Belediye Başkanı MHP'li Zihni Asiltürk de katıldı.


İlgili Etiketler

İlgili etiket bulunamamıştır.


Okuyucu Yorumları






Piyasalar